Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το πρόγραμμα μας: Ύδρευση - Ηλεκτροφωτισμός. Μελέτη Σ.Υ.Κ.Ξ - Ένταξη στο Τρίτσης με 6.085.000 €, θα εκτελεστεί το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου. Έργα και χρηματοδοτήσεις για αλλαγή λαμπτήρων σε led.

Ημερομηνία 28-9-2023
ΞΗΡΟΜΕΡΟ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στην σελίδα 4 του προγράμματος μας, στην ενότητα ''ΥΔΡΕΥΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ'', δεσμευόμαστε για τα επόμενα βήματα μας, ώστε να συνεχιστεί η βελτίωση και το θετικό πρόσημο που καταγράφεται και σε αυτό τον τομέα.
Στο πρόγραμμα της παράταξης ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'', για την ύδρευση αποκρύπτεται η εκπόνηση και παραλαβή της μελέτης για τον αγωγό Σ.Υ.Κ.Ξ, που επιτέλους έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή, αποκρύπτεται η μεγαλύτερη χρηματοδότηση για έργα ύδρευσης σε Αστακό και Δ.Ε. Αλυζίας από το Αντώνης Τρίτσης με 6.085.000 €, που την επόμενη πενταετία θα εκτελεστεί το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, αποκρύπτεται το γεγονός ότι στην εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που υλοποιήσαμε μιας και η προηγούμενη δημοτική αρχή βγήκε εκτός προθεσμιών. Σε αυτό προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου 30 δημόσιων βρυσών σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, βάση του συγκεκριμένου νόμου 4736/2020. Για τον ηλεκτροφωτισμό δεν λένε απολύτως τίποτα. Γενικώς με τα θέματα του Δήμου Ξηρομέρου δεν τα έχουν καλά απ' ότι φαίνεται. Άγνοια ή προχειρότητα;

ΥΔΡΕΥΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ.
Μετά την σαφή βελτίωση που πετύχαμε στις ανταποδοτικές υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού και της ύδρευσης, την επόμενη πενταετία, αυτή η πορεία θα συνεχιστεί με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, μιας και στην θητεία μας ολοκληρώσαμε και παραλάβαμε ως Δήμος Ξηρομέρου την μελέτη του αγωγού του Συνδέσμου Ύδρευσης Κοινοτήτων Ξηρομέρου (ΣΥΚΞ) και είμαστε στη φάση αναζήτησης χρηματοδοτικού εργαλείου για την υλοποίηση του έργου, που θα δώσει ποιοτικό νερό σε 8 Κοινότητες της ενδοχώρας του Δήμου μας.
Επίσης ενταχθήκαμε στο Αντώνης Τρίτσης για έργα ύδρευσης, με ένα πολύ μεγάλο ποσό της τάξης των 6.085.000 €, για να λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα τα προβλήματα ύδρευσης του Αστακού (ολοκλήρωση έργου αντικατάστασης εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου Αστακού - ολοκλήρωση έργου ελέγχου διαρροών – τηλεμετρίας), αλλά και της Κανδήλας, του Μύτικα, του Αρχοντοχωρίου και του Βάρνακα. Μελέτες για αντικατάσταση εξωτερικού αγωγού ύδρευσης Αρχοντοχωρίου, νομιμοποίηση πηγών Άνω Κανδήλας, μελέτη αξιοποίησης πηγών Βάρνακα, μελέτη υδροδότησης Κοινότητας Χρυσοβίτσας, οικισμού Τεργοβίτσας, Κοινότητας Καραϊσκακίου).
Αλλάζουμε για πρώτη φορά τον φωτισμό των οικισμών σε led και θα το συνεχίσουμε σε όλους τους οικισμούς εντός της 5ετίας, κατόπιν μελετών και αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου.
Ήδη υποβάλλαμε δύο προτάσεις χρηματοδότησης στο Leader της Αναπτυξιακής της Τριχωνίδας και εξασφαλίζουμε χρήματα για δύο προγράμματα αλλαγής λαμπτήρων σε led για Κανδήλα και Φυτείες.
Επέκταση του προγράμματος εξηλεκτρισμού για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, πολύ σύντομα θα εκκινήσει το πρόγραμμα που θα δώσει δομική λύση στους πολλούς κτηνοτρόφους μας.